Gastblog: Vikings, kijken of niet?

vikingsOmdat er ontzettend veel verschillende televisieseries zijn, en we natuurlijk niet alles zelf kunnen kijken of reviewen, zullen we de komende tijd ook de nodige gastbijdrages verwelkomen. Deze eerste is van Inge Ramlal, die schrijft voor CultureInMotion en haar kijk geeft op de splinternieuwe geschiedenisserie Vikings. Een serie met in de hoofdrollen onder andere Travis Fimmel, Katheryn Winnick en Clive Standen.

Waar gaat deze serie over?
Vikings volgt Ragnar – Travis Fimmel – in zijn avonturen. Deze viking heeft gehoord over grote rijkdommen in het westen. Normaal gaat zijn volk altijd plunderen in het oosten. De leider van de vikingen staat niet achter de wens van Ragnar om de koers te veranderen. Waarop Ragnar besluit met een groep die er hetzelfde overdenkt op eigen houtje met een schip naar het westen te gaan. Zijn leider is natuurlijk not amused.

Waarom je deze serie moet gaan kijken
De serie Vikings geeft echt het gevoel alsof je midden tussen de vikingen leeft. Hoe historisch verantwoord het precies is dat weet ik niet. Het is wel gebaseerd op de overgeleverde verhalen van Ragnar die uiteindelijk koning van de vikingen wordt. Ook is het fijn dat deze serie uit 2013 een ander beeld schetst van vikingen dan alleen maar barbaren. Ragnar en zijn mannen zijn geen lompe bruten die maar alles stuk maken wat los en vast zit. Sterker nog, Ragnar wil graag leren van andere culturen en gebruiken.

Verder is Vikings gewoon prima vermaak. Het tempo zit er goed in. Elke aflevering gebeurt er wel iets (ofwel een plundertocht ofwel een feest etc). Als kijker bind je je makkelijk aan de hoofdpersoon Ragnar en leef je met hem mee. Ook zijn stoere vrouw en sukkelige “slaaf” zijn leuk. Overigens was ik niet meteen de eerste aflevering overtuigd. Ik denk dat ik na 2 of 3 afleveringen er pas echt in zat en de serie wilde gaan volgen. Dat komt ook doordat ik de serie anders had ingeschat. Ik dacht een serie met veel rondspattend bloed, bloot en sensatie. Maar dat is (gelukkig) helemaal niet het geval. Vikings voelt juist realistischer en niet zo sensatie belust. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een trailer van Vikings!

Over CiM |
CultureInMotion (CiM) is ontstaan uit een grote liefde voor muziek, film en literatuur. Op ons blog tippen we samen met onze gastbloggers leuke films, bands en boeken. Lees meer reviews op onze site!

6 thoughts on “Gastblog: Vikings, kijken of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.