Gastblog: Uncle

UncleOmdat er ontzettend veel verschillende televisieseries zijn, en we natuurlijk niet alles zelf kunnen kijken, zullen we de komende tijd ook de nodige gastbijdrages verwelkomen. Deze bijdrage is van Marjolein Korving. Ze geeft haar kijk op de Britse serie Uncle.

Seks, familieproblemen, bedrog, humor, vulgariteit, een perfecte dosis emotie en heerlijke muziek, inclusief vreemde Glee-achtige momenten. Deze serie has it all!

Nick Helm speelt Andy, een muzikant die op het punt staat zichzelf van het leven te beroven, maar net op tijd wordt gered door een telefoontje van zijn zus, Sam (Daisy Haggard). Sam heeft hem nodig om haar quirky zoon van 12, Errol (Elliot Spellet-Gillot) op te halen van school: “Why couldn’t mum pick me up?”“Because she’s dead… I’ve come to take you to identify the body”. De toon is gezet.

Deze serie moét je zien
In welke bui je je ook moge bevinden, een aflevering Uncle zal altijd fijn smaken. Het is voornamelijk ranzige en politiek incorrecte humor, maar de relatie tussen de onverantwoordelijke en onbezorgde oom en zijn neefje, die lijkt te lijden aan een obsessieve-compulsieve persoonlijkheidsstoornis, groeit naar mate de serie vordert en geeft je dat feel good-gevoel dat altijd lijkt te ontbreken in series die je hardop doen lachen.

Een eerdere pilotversie van deze serie was al in 2012 op Channel 4 te zien maar kwam (helaas) niet verder dan een pilot. De wat minder exciting BBC Three gaf de serie gelukkig wel een kans: Channel 4 heeft een waar juweeltje uit haar vingers laten glippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.