Review Supernatural: About A Boy

SupernaturalOok na 10 jaar bewijst Supernatural dat ze ook nog steeds goede monster-van-de-week afleveringen kunnen maken. De aflevering deze week zorgde voor weinig progressie in de hoofdverhaallijn, maar was toch erg amuserend en misschien wel een van de best geschreven afleveringen tot nu toe.

Let op, deze review bevat spoilers! 

Hoewel About a Boy niet meehielp aan de voortgang van de verhaallijn over de Mark of Cain, het was duidelijk nog wel in ieders gedachten en er werd ook geregeld aan gerefereerd. Het is door deze aflevering wel duidelijk dat de Winchesters er bezorgd om zijn. We beginnen deze aflevering ook met Dean, die alle mogelijke manieren aan het bekijken is (inclusief het verwijderen van tatoeages) om van de Mark of Cain af te komen. Volgens Sam heeft hij de bunker al een hele week niet verlaten en het is duidelijk dat Dean zichzelf ziet als een bedreiging voor iedereen. Het is goed voor ons als kijkers om te zien dat zelfs wanneer de Mark of Cain niet de belangrijkste verhaallijn van de aflevering is, dat het wel dusdanig belangrijk is dat het de Winchesters zeker bezig houdt en zich er zorgen over maken. Het wordt deze aflevering ook duidelijk dat Dean inmiddels de nodige offers wil brengen om er vanaf te komen. Zo dient zich opeens een kans aan als Dean verandert in zijn 14-jarige zelf, zonder Mark of Cain. Hij overweegt om 14 te blijven, want dan is de Mark of Cain in ieder geval weg.

Supernatural2We zagen deze aflevering ook meer van hoe Sam omgaat met de Mark of Cain en vooral ook met Dean. Hij pusht Dean om toch de deur uit te gaan en is er voor hem wanneer hij denkt dat hij nodig is. Hoewel de Mark of Cain een grote dreiging is, is het fijn om Sam en Dean weer eens op de zelf golflengte te zien. De broers – en de chemie tussen Jared Padalecki en Jensen Ackles – is op zijn best wanneer de broers echt broers kunnen zijn en er vooral voor elkaar zijn. Deze chemie en deze band is naar mijn mening de reden dat we nog steeds allemaal naar Supernatural kijken en wat de serie nu zijn elfde seizoen heeft opgeleverd. Met Sam en Dean op dezelfde golflengte is Supernatural gewoon op zijn best.

Een van de andere geweldige aspecten van deze aflevering was Dylan Everett. Hij had deze aflevering de lastige taak om de 14-jarige Dean te spelen. Een rol die eigenlijk al 10 jaar lang gespeeld wordt door een andere acteur, die er zijn draai aan gegeven heeft. We hebben Dylan natuurlijk al eens eerder gezien in de rol van Dean, maar deze keer was het ongetwijfeld een stuk lastiger voor hem om een goede Dean neer te zitten. Dit keer heeft de 14-jarige Dean namelijk de herinneringen van de huidige Dean. Aan Dylan dus de lastige taak om het voor ons als kijker geloofwaardig te maken dat het de ‘echte’ Dean is, maar dan in een ander lichaam. We kunnen rustig zeggen dat hij dat meer dan goed heeft gedaan. Hij heeft ongetwijfeld een behoorlijke tijd Jensen bestudeerd, want hij zette Dean perfect neer, inclusief alle maniertjes van Jensen en – ook niet geheel onbelangrijk – de chemie met Jared Padalecki. Het optreden van Dylan Everett was in deze aflevering zeker ook behoorlijk indrukwekkend te noemen. Zijn optreden was zonder twijfel een van de grootste redenen waarom deze verhaallijn met de huidige Dean in zijn 14-jarige lichaam.

Supernatural3Het ‘monster’ deze week was gebaseerd op het wel bekende sprookje Hans en Grietje, maar dan met een Supernatural-twist. Het sprookje bleef vaag herkenbaar als het sprookje, maar Hans werkt nu samen met de heks (zij veranderde volwassenen in kinderen) en heeft zijn eigen zus opgegeten. Een verrassende twist was het feit dat de heks Rowena kende en hintte naar de grote problemen waarvoor zij verantwoordelijk lijkt te zijn. Nog een hint die er op wijst dat Rowena duidelijk niet veel goeds in de zin heeft.

About a Boy is dus zeker een erg goede aflevering, die laat zien dat Supernatural ook nog steeds goede monster-van-de-week afleveringen kan maken. De Mark of Cain was zeker niet afwezig in deze aflevering, maar het was zeker niet het hoofddoel. Het was goed om te zien dat het niet opeens vergeten wordt in een dergelijke aflevering. Verder is het genieten van de sterke momenten tussen Sam en Dean, maar vooral Dylan Everett verdient een groot compliment voor het neerzetten van de 14-jarige Dean op een manier die zo dicht in de buurt komt van de Dean die wordt neergezet door Jensen Ackles. Mede dankzij zijn optreden kunnen we About a Boy nu zeker wel scharen onder de betere afleveringen van dit seizoen.

Lees ook: Review Supernatural: There’s No Place Like Home

Wat vond jij van deze aflevering van Supernatural? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.