Review Supernatural: The Executioner’s Song

Supernatural6Het was slechts een kwestie van tijd voor Cain zijn gezicht weer zou laten zien in Supernatural. Vooral na zijn woorden dat hij ooit een keer naar Dean zou komen, zodat Dean hem kon vermoorden was dat voor alle fans wel duidelijk. In The Executioner’s Song is het dan zover: Cain is terug!

Let op! Deze review bevat spoilers!

Ik was niet erg enthousiast over de vorige aflevering, maar de trailer van deze maakte al een hoop goed. En man, wat maakte deze aflevering de vorige meer dan goed! De komst van Cain maakte duidelijk hoe gevaarlijk de Mark of Cain eigenlijk is en hoe groot de dreiging is om Dean te verliezen aan iets anders dan de dood. In The Executioner’s Song zien we hoe slecht het eigenlijk met Dean gaat en hoe onstabiel hij werkelijk is. Ik heb in deze afleveringen ook meer pijnlijke, smekende en hopeloze blikken gezien bij Jensen Ackles dan in 10 seizoenen Supernatural bij elkaar. Tel daarbij ook nog een aantal hartbrekende momenten en een geweldig gevecht tussen Dean en Cain op en je hebt een fantastische aflevering. Plus hebben de Winchesters nu weer genoeg om mee vooruit te kunnen tot het einde van het seizoen, want no way dat Sam en Dean de voorspelling van Cain over het lot van Dean gaan laten uitkomen.

Supernatural9Het is overduidelijk dat alle gebeurtenissen van deze aflevering een groot effect zullen gaan hebben op de Winchesters en uiteraard met name Dean. Dean heeft al zoveel geleden onder de Mark of Cain en het is duidelijk dat dit nog maar het begin was. Dean had nu de uitdaging om de First Blade – die hij al enige tijd niet meer vast gehad heeft – te gebruiken tegen Cain en ook dat zal zeker niet zonder consequenties zijn. Jensen Ackles liet geweldig de tweestrijd van Dean zien: Dean is bang voor wat er zal gebeuren, maar ondertussen zet hij een masker op van moed voor Sam en Cas. Een van de hartbrekende momenten tussen Sam en Dean vindt dan ook plaats als Dean aan Sam toegeeft dat hij eigenlijk doodsbang is voor wat er gaat gebeuren en dat hij vreest dat zijn ondergang al dichterbij is dan hij dacht toen hij zei dat hij vechtend ten onder zou gaan. En vechten tegen Cain deed hij … en hoe! Timothy Omundson en Jensen Ackles waren geweldig samen en zetten een aantal prachtige scenes neer. En hoewel Cain niet erg behulpzaam was met betrekking tot de Mark of Cain, hij maakte wel een aantal andere dingen duidelijk. Hij vertelde Dean dat Dean Cain’s leven leeft, maar dan omgekeerd en dat het zal eindigen met het moment dat Dean Sam vermoord. Slik.

Het gevecht eindigde met de dood van Cain, alhoewel we niet daadwerkelijk Cain’s dode lichaam hebben gezien. Er is dus waarschijnlijk nog van alles mogelijk Supernatural kennende. Maar laten we er voorlopig maar vanuit gaan dat Dean Cain heeft vermoord en dat zal ongetwijfeld zijn uitwerking hebben op de oudste Winchester. Hij zal koste wat het kost willen voorkomen dat hij de moordenaar wordt van Sam en Cas. Bovendien heeft Dean nu niet langer Cain als bron van informatie met betrekking tot de Mark of Cain en het onderdrukken van de invloed die het heeft. Ik had gedacht dat ze Cain nog wel langer in de serie zouden houden, al was het maar als soort van houvast voor Dean. Maar nu is er opnieuw een deur naar antwoorden rondom de Mark of Cain dichtgeslagen en is de zoektocht naar een remedie voor de Mark of Cain weer terug naar waar de Winchesters ooit begonnen. Bij nul. De dood van Cain betekent ook het einde voor Timothy Omundson in Supernatural. Hij heeft Cain perfect neergezet. De kilte en onberekenbaarheid waarmee hij Cain neerzette was haast perfect en laat zien hoe breed Odmunson inzetbaar is als acteur. Zeker als je hem in de afgelopen weken ook nog bezig hebt gezien als King Richard in Galavant. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat de schrijvers Cain misschien nog een keer terug kunnen halen … Gelukkig maar dat doodgaan bij veel personages van Supernatural dan ook niet echt blijvend is en de kans dat we Timothy Omundson kunnen zien dan ook blijft bestaan.

Supernatural10Deze aflevering was duidelijk de aflevering van Jensen Ackles en Timothy Omundson, Dean en Cain. Cas, Crowley en Sam hebben in deze aflevering dan ook niet erg veel te doen. Crowley wordt nog altijd gemanipuleerd door zijn moeder en was tot twee keer toe aan de andere kant van de leugens van Dean en het was duidelijk dat dit hem pijn deed. Misschien dat het verraad van Dean hem weer meer richting de kant duwt van de slechterik die hij ooit was. Van Cas zagen we ook wat duistere momenten. Hij martelde en doodde een bezeten mens om achter de locatie van Cain te komen. Ik kan me niet zo herinneren dat we Cas ooit zó duister hebben gezien en het was niet erg karakteristiek voor Cas. Sam heeft nog steeds niet veel meer te doen dan bezorgd kijken naar Dean. En ondanks dat hij erg weinig te doen had deze aflevering, zorgde hij wel voor de woorden die al onze harten in een keer in kleine stukjes deed breken. Als Cas komt vragen aan het einde hoe het met Dean gaat kan Sam alleen maar zeggen: “Dean’s in trouble”. Slik. Opnieuw.

Lees ook: Review Supernatural: Halt & Catch Fire

Supernatural gaat nu even op een korte pauze en gaat weer van start op 18 maart. Ik hoop je dan weer terug te zien voor de volgende reviews! Laat me ondertussen weten wat jij van deze aflevering vond en hoe jij denkt dat de toekomst er nu uitziet voor Dean! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.