Review Supernatural: The Things They Carried

SupernaturalGoed, de aflevering is inmiddels al bijna een week oud, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kon het niet laten om toch nog een korte review te schrijven over de nieuwste aflevering (tot vanavond dan) na de korte pauze in de uitzendingen. Daarom na een korte vakantie van mijzelf alsnog … Supernatural: The Things They Carried. 

Let op! Mogelijke spoilers in onderstaande review! 

Laten we maar meteen ter zake komen: The Things They Carried is zeker niet de beste aflevering die we tot nu toe hebben gezien. Het is wederom meer een opvulaflevering, dan dat de lopende verhaallijn verder werd geholpen. We kregen in deze aflevering wel Travis Aaron Wade terug als Cole, die de Winchesters gaat helpen om zijn beste vriend Kit te redden. Kit is ten prooi gevallen aan een Khan-worm. De Winchesters zijn dit wezen al vaker tegen het lijf gelopen in de aflevering And Then There Were None van seizoen 6. Het is waarschijnlijk een van de afleveringen waarbij het beter is om je avondeten alvast op te hebben vóór je deze aflevering gaat kijken, want af en toe is het behoorlijk smerig.

Wat voor mij het belangrijkste aan deze aflevering – en de terugkeer van Cole – was, is dat Cole Sam en Dean er regelmatig aan herinnerde dat ze Kit moesten redden. Niet doden. In de afgelopen tijd zijn Sam en Dean behoorlijk makkelijk geworden met het doden van monsters en de eventueel bezeten mensen. Wanneer hebben we voor het laatst een uitdrijving gezien? Klopt, dat is al even geleden. Helaas hebben Cole’s woorden niet geholpen, want Kit werd uiteindelijk nog steeds doodgeschoten door Sam. Maar misschien is er toch een beetje blijven hangen van wat Cole hen probeerde duidelijk te maken en proberen Sam en Dean voortaan de mensen weer te redden in plaats van voor de makkelijke weg te kiezen en zowel de bezeten persoon als het monster om zeep te helpen.

Door het niet redden van Kit werd er ook nog een andere issue aangekaart. Dean vertelt Sam namelijk dat ondanks dat wanneer je alles goed doet, mensen nog steeds sterven. Er hoefde niets uitgesproken te worden om te zien dat Sam onmiddellijk wist dat Dean zichzelf bedoelde. Hij leek zich eindelijk te realiseren dat hij misschien dit keer zijn broer niet kan redden en dat deed hem zichtbaar veel pijn. Klasse prestatie van zowel Jensen als Jared. Afgezien van dit moment werd er weinig gesproken van de Mark of Cain. Net aan het begin probeerde Sam wat research te doen zonder dat Dean er vanaf wist. Misschien gaat dat alleen beter als je niet naast de persoon zit voor wie je het verborgen probeert te houden. Dean en Sam waren eindelijk ook weer eerlijk naar elkaar als het gaat over de Mark of Cain en dat is altijd goed om te zien.

Ondanks dat The Things They Carried niet de beste aflevering was en er wat mindere momenten waren, was de aflevering toch weer fijn om naar te kijken. Zeker omdat we al weken zonder hebben moeten doen. Cole zei aan het einde dat hij hoopte de Winchesters niet meer tegen te komen, maar ik vermoed dat we hem voor het einde van seizoen 10 nog wel een keer gaan zien. De grootste stap die verder werd gemaakt was Sam, die eindelijk realiseerde dat hij Dean wel eens kan verliezen. Verder was het vooral de meest smerige aflevering, maar erg vermakelijk.

Lees ook: Review Supernatural: The Executioner’s Song

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.