Review Supernatural: Inside Man

SupernaturalIn Supernatural is de dood niet iets permanents. Sterker nog, de cast zegt zelf altijd: als je dood gaat in de serie heb je juist meer kans om terug te komen in de serie. En dat blijkt ook wel weer in Inside Man als Sam en Cas de hulp inroepen van een oude, zeer goede vriend. Welkom terug Bobby! 

Let op! Net als alle andere reviews bevat ook deze spoilers! 

Allereerst maar even het slecht nieuws: volgende week is er alwéér geen Supernatural. Amerika en al die korte pauzes. Aargh! Maar het goede nieuws is dat Inside Man dusdanig goed was dat we er wel een weekje extra op kunnen teren. Naast de terugkeer van Bobby kregen we namelijk ook nog Metratron en Sam die eindelijk eens meer te doen krijgt dan Dean peptalks geven en bezorgd naar hem kijken. Het zou eens tijd worden. Verder zagen we ook hoe Rowena haar strijd tegen de Winchesters begon en hoe Crowley eindelijk ook weer eens voor zichzelf opstond. Dat zou ook eens tijd worden. Rowena’s eerste poging om Dean uit de weg te ruimen liep echter uit op een grote deceptie, want niet alleen werkte haar magie niet op Dean, ze werd even later ook door Crowley (na een Dr. Phil gesprek met Dean) door de Koning van Hel de deur uit gezet. Ik betwijfel of dit het laatste is wat we van Rowena hebben gezien, maar ik ben blij dat ook zij nu meer een doel heeft dan de vorige afleveringen. Al is het doel dan het uit de weg ruimen van de Winchesters. Waarom ze dat precies wil is mij nog een beetje een raadsel. Zou het echt voor Crowley zijn of houdt ze er nog een eigen agenda op na? We zullen het ongetwijfeld te weten komen in de komende weken.

Dean gaat ondertussen weer steeds meer lijden onder de Mark of Cain. Hij heeft nachtmerries en hallucinaties (of kreeg hij echt even zwarte ogen? Want meer Demon Dean kan ik alleen maar toejuichen), iets wat Sam niet ontgaat. Dit zet Sam er toe om zelf op pad te gaan, achter Deans rug om. Want achter elkaars rug om dingen doen gaat altijd zo goed voor de Winchesters, maar niet heus. Sam liegt dat hij naar een Franstalige film gaat over een mime die eigenlijk een kakkerlak is (wat???), maar ondertussen probeert hij samen met Cas en Bobby Metatron uit de cel in de hemel te breken om uit te vinden wat de remedie voor de Mark of Cain (spoiler: Metatron heeft eigenlijk geen idee). Het eindigt met Cas en Sam die Metatrons Grace stelen, waardoor hij nu min of meer een gewoon mens is. Hij mag dan niet kunnen helpen met de Mark of Cain, maar hij gaat nu wel op pad met Cas om diens Grace terug te vinden. Dat is dan weer iets. Mijn grootste zorg na deze ‘prison break’ is echter Bobby. Want aan het einde werd hij omsingeld door een hoop engelen, dat kan niet goed zijn. We krijgen nog wel te weten hoe het met hem is afgelopen … toch? Toch?!

Supernatural2Terwijl Sam bezig was met het uitbreken van Metatron zat Dean in een kroeg wat te drinken, wat te poolen en had hij een Dr. Phil-achtig gesprek met Crowely over de definitie van familie (“Family doesn’t end with blood, but it doesn’t begin with that either.”). Nou lijkt Dean niet echt de aangewezen persoon om iemand advies te geven op het gebied van familie, maar wat hij zei zette Crowley duidelijk aan het denken. Het was een mooie scene tussen deze twee personages. Ik ben altijd een fan geweest van de vriendschap tussen Dean en Crowley en ook nu is het duidelijk dat de twee duidelijk een klik hebben. Crowley luistert namelijk wel naar Dean als hij laat weten dat Crowley behoorlijk soft is geworden in de afgelopen tijd. Rowena heeft dit ook al meerdere malen gezegd tegen haar zoon, maar dat was meer gericht tegen dovemansoren. Nu onderneemt Crowley actie en zet zijn moeder de Hel uit. Misschien is dit dan ook weer het begin van de wat minder softere Crowley? Laten we het hopen, want Crowley is geweldig.

Kortom, Inside Man was een goede aflevering die eindelijk weer eens volop aandacht besteedde aan de rode draad van seizoen 10. De Winchesters zijn echter weer terug bij dingen achter elkaars rug om doen en dingen verzwijgen, iets wat nog nooit goed heeft uitgepakt voor hen. Bobby laat in een emotionele brief aan Sam nog weten het goede te doen en Dean er wel bij te betrekken. Of Sam dat ook gaat doen moeten we nog maar zien in de komende afleveringen … Ondanks dat we daar weer een extra week op moeten wachten kijk ik er alweer naar uit. De afleveringen naar de finale toe zijn altijd erg spannend en ik heb het gevoel dat deze seizoensfinale wel weer eens een hele goede – zeg maar Swan Song goed – zou kunnen zijn.

Lees ook: Review Supernatural: Paint it Black

Zoals ik al zei … komende week geen nieuwe Supernatural. Op 15 april wordt de volgende aflevering uitgezonden, dus hopelijk tot dan! Laat ondertussen uiteraard jouw mening achter over deze aflevering in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.