Comic Con 2015: De Winchesters vs. The Darkness

SupernaturalUiteraard mochten de castleden van Supernatural niet ontbreken op Comic Con. De serie is inmiddels begonnen met het filmen van alweer het elfde seizoen. En alhoewel ze nog maar goed en wel vier dagen bezig zijn, hadden ze toch al wel wat kleine teasers voor ons voor komend seizoen. 

Het goede nieuws aan het einde van het afgelopen seizoen van Supernatural was dat Dean eindelijk vrij was van de Mark of Cain. Het slechte nieuws? The Darkness is vrijgelaten in de wereld. Op dit moment hebben we eigenlijk nog geen idee wat dat betekent, maar zoals Dean in de seizoensfinale zei: “Het ding heet The Darkness, klinkt dat als iets positiefs?!” Mijn gok is: nee. En als ik showrunner Jeremy Carver zo hoorde denk ik dat ik er absoluut niet naast zit. “Dit jaar gaan we een beetje terug naar het epische gevoel met een big bad, een queeste voor de broers om eindelijk weer samen te strijden. The Darkness is een pre-bijbels verhaal. Een verhaal wat nog nooit is verteld”, liet Carver weten tijdens het panel. “Ik denk dat we dat zeker gaan verslaan, want we zijn niet de LOSEchesters”, grapte Jared Padalecki vervolgens.

En daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in. De Winchesters werken in dit seizoen weer samen tegen een grote vijand, zoals in de eerste seizoenen ook het geval was. Geen demonenbloed, geen Mark of Cain, gewoon Sam en Dean (en waarschijnlijk met hulp van Cas en Crowley). Wat Jeremy Carver verder nog los wilde laten over het komende seizoen is dat we een aantal van onze favoriete personages weer terug gaan zien. Wie dat zijn wilde hij niet vertellen, maar wel dat ze soms op hele onverwachte manieren weer te zien zijn in het verhaal. En aan het publiek te horen staat een terugkeer van Charlie hoog op het lijstje. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk misschien liever Bobby terug zie, maar Charlie zou zeker niet verkeerd zijn. Ik ben benieuwd wie we gaan zien.

En omdat Supernatural nou eenmaal geweldig is met meta-afleveringen willen we natuurlijk ook weten of wie weer zo’n aflevering krijgen. Schrijver Andrew Dabb wist ons te melden dat aflevering 4 een hele leuke wordt. Even later meldde Jared Padalecki in een interview dat de aflevering ‘Baby’ heet en helemaal draait om de Impala. Het werd tijd dat die auto een eigen aflevering kreeg, want de Impala heeft al minstens zoveel doorstaan als de Winchesters zelf. Over de rest van de afleveringen werd er weinig meer losgelaten in het panel, mede omdat ze nog maar vier dagen aan het opnemen zijn (onder leiding van regisseur Jensen Ackles). Wel werden de aanwezigen aan het einde traditiegetrouw getrakteerd op de blooper reel van seizoen 10 (zie onderaan).

Toch wil ik nog even kwijt dat ik vind dat dit voelt alsof de schrijvers en langzaam een einde aan het breien zijn. De big bad is iets wat al bestond vóór bijbelse tijden en het lijkt – in ieder geval nu – alsof dit het zwaarste is waar ze ooit tegen gestreden hebben. Wat zou er hierna nog zijn voor de Winchesters? En als ik even heel objectief probeer te zijn – wat erg lastig is, want ik hou ontzettend veel van deze serie -, is het dan misschien ook niet tijd voor Supernatural om er een einde aan te breien? We hebben al 10 geweldige seizoenen (ok, misschien sommige want minder goed dan de ander, maar ach …) en we hebben de Winchesters alles al zien doen, inclusief meerdere keren doodgaan, herrijzen, vervloekt worden en noem maar op. En hoewel we veel al eens gezien hebben weten de schrijvers het nu nog fris en verrassend te houden, maar is het niet beter om te stoppen voor we echt in herhaling gaan vallen en de serie langzaam doodbloedt? Ik zou het denk ik nog erger vinden om de serie langzaam te zien afglijden dan dat seizoen 11 het laatste seizoen is. Natuurlijk zal ik Jared en Jensen missen op mijn televisie, maar er is me verzekerd dat ik ze dan zeker in een andere serie (of film) zeker terug ga zien en dat is ongetwijfeld waar. We zullen het zien komend jaar of dit het laatste is. En begrijp me niet verkeerd: ik zeg zeker geen nee tegen een seizoen 12 als ze dat net zo spannend en vermakelijk weten te maken als voorgaande seizoenen!

Natuurlijk kan het zijn dat je het met bovenstaand stukje helemaal niet eens bent of dat je gewoon even iets anders kwijt wil over Supernatural, laat dan vooral je reactie hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.