Vervolg Prison Break gaat er zeker komen

PrisonBreakGoed nieuws voor alle Prison Break fans: er komt zeker een nieuw seizoen van de ooit zo populaire serie over de gebroeders Scofield. Dit liet de CEO van Fox, Dana Walden, weten op de Television Critics Association summer tour. Wentworth Miller en Dominic Purcell zijn beiden ook weer van de partij in de serie.

De serie wordt een gelimiteerde speciale serie. “Ik zou het omschrijven als een soort van sequel”, laat Dana Walden weten. “De serie begint een paar jaar na waar we de personages voor het laatste zagen in Prison Break.” Ze liet ook weten dat beide broers terugkeren naar de serie, ondanks het ogenschijnlijk fatale einde van Michael Scofield (Wentworth Miller) in het direct naar video vervolg The Final Break. Fox voorzitter en CEO Gary Newman liet weten dat de bedenker van de serie en schrijver van het nieuwe seizoen Paul Scheuring de gebeurtenissen uit The Final Break grotendeels zal gaan negeren. “Ik geloof niet dat hij alles zal gaan negeren, maar wat hij ons heeft voorgelegd is een logische verklaring van waar de personages op dit moment zijn en waarom ze nog leven.”

Schreuring was geen onderdeel van de laatste seizoenen van Prison Break en hij had dan ook hele andere ideeën waar ‘zijn’ personages zouden eindigen. “Voor Paul is dit een mogelijkheid om het verhaal te vertellen van deze personages zoals hij ze bedacht heeft”, zegt Dana Walden. Ook zijn zowel Fox als Schreuring op de hoogte van de sterke reactie van de fans op het weer terugbrengen van Sarah Wayne Callies, nadat ze eerder onthoofd was. “Tegen die fans zou ik willen zeggen dat dit is puur de visie van de bedenker van de serie. Het is wat anders dan waar we precies geëindigd zijn met de serie, maar het is zeker een bevredigend vervolg voor de fans. Ik denk dat de fans erg enthousiast zullen zijn om deze personages weer terug te zien. Ik kijk er zelf erg naar uit om T-Bag (Robert Knepper) weer terug te zien.”

Of de serie ook daadwerkelijk gaat over het opnieuw uit een gevangenis ontsnappen valt nog te bezien. “Het is alleen maar een titel”, zei Dana Walden daarover. De serie is op dit moment nog volop in ontwikkeling en het is dan ook nog te vroeg om te zeggen wanneer de serie te zien moet zijn. Wel weten we dat de serie zal bestaan uit 10 afleveringen.

Ben jij benieuwd naar dit aankomende vervolg op Prison Break en de weg die de serie zal inslaan? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.