Eerste blik op het elfde seizoen van Supernatural

SupernaturalHoera! Eindelijk is het moment waarop vooral ik heb gewacht daar: een eerste blik op het elfde seizoen van Supernatural. The CW heeft een korte trailer online gezet met daarin wat eerste beelden van het alweer elfde seizoen van Supernatural. En ik moet zeggen, het ziet er weer behoorlijk goed uit! 

Nou moet ik zeggen dat ik ook erg enthousiast was over het begin van seizoen 10, maar ik ben er nog steeds niet overheen dat Demon Dean al na 3 afleveringen weer verleden tijd was. Daarom hoop ik dat alles wat we nu in deze trailer zien niet alleen te zien is in de eerste drie afleveringen, maar dat de serie deze toon voort gaat zetten. Ik zou het zeker niet erg vinden als Supernatural een van de meest duistere seizoenen tot nu toe in zou zetten. Maar goed, genoeg over het verleden … terug naar seizoen 11.

Het ziet er naar uit dat seizoen 11 wel eens een van de meest duistere seizoenen kan worden tot nu toe. Tenminste als we de trailer zo eens bekijken, die begint met een behoorlijke bebloede Sam die niemand minder dan God om hulp smeekt in de strijd tegen The Darkness (en nee, dan hebben we het niet over de band). Wat we verder zien is Sam die gemarteld wordt, een nog steeds doorgedraaide Castiel, een aantal dode en/of bijna dode mensen, Rowena en nu al een leuke oneliner van – hoe kan het ook anders – Dean.

Wat we naast deze beelden weten van het elfde seizoen is dat Sam en Dean zich eindelijk realiseren dat ze samen sterker zijn dan apart. Het zou eens tijd worden na bijna 10 jaar. Persoonlijk vind ik het altijd leuker als ze samenwerken tegen een gemeenschappelijke vijand dan wanneer de één een groot gedeelte van het seizoen doorbrengt met zorgelijke blikken werpen op de ander en het maken van discutabele offers. Gesproken over offers … we weten allemaal nog wel hoe Dean in de seizoensfinale Dood vermoorde in plaats van Sam. Volgens Jensen Ackles gaat dat zeker nog gevolgen hebben. Niet specifiek voor Dean, maar voor iedereen. Wat we overigens ook weer kunnen verwachten naar goede Supernatural tradities is hele goede meta-afleveringen. Het lijkt erop dat we weer een legendarische aflevering kunnen gaan toevoegen aan het rijtje Changing Channels, The French Mistake en Fan Fiction. De vierde aflevering is namelijk een hele aflevering gezien van uit de Impala en volgens Jared Padalecki hebben we een autowas-scène om naar uit te kijken. Ik ben zeer benieuwd!

Het elfde seizoen van Supernatural gaat van start op 7 oktober.

 

8 thoughts on “Eerste blik op het elfde seizoen van Supernatural

 1. Deze serie is fantastisch!!! Maar waar kan ik het volgen in Nederland. Geen tv zender zendt Supernatural nog uit.
  En online ben ik op een stream free gestrand op afl 7 van seizoen 5. Waar kan ik de rest bekijken? Om daarna ook aan seizoen 11
  te kunnen beginnen. Alleen op dvd? Hoop ik niet.
  Groet een Supernatural fan

  • Hallo,
   Altijd leuk om mede-Supernatural fans te zien! En helaas wordt Supernatural in Nederland op televisie niet meer uitgezonden. Het is een tijdje nog te zien geweest op SBS 9, maar dat is inmiddels ook niet meer het geval. Misschien in de toekomst weer, maar daarover is momenteel niks bekend. Legaal kun je in Nederland alleen via dvd kijken inderdaad, want ook op de Nederlandse Netflix staat het (nog) niet. Als je het op een andere manier wilt zien dan dvd zul je inderdaad moeten streamen of downloaden … helaas.
   Groeten,
   Dominica

  • je moet gewoon opzoeken “supernatural season .. online” en dan kom je vanzelf bij heel veel sites waar je ze gewoon gratis kunt bekijken, zelf ben ik nu bezig met het 11de seizoen op dezelfde zoekterm ;) alleen is er dan meestal geen (nederlandse) ondertiteling bij. Ik hoop dat ik je hiermee een beetje geholpen heb :)
   groetjes,

 2. Je kan de series het beste bekijken via deze link : http://www.couchtuner.la/watch-supernatural-online-eps/ ik heb dat ook gedaan werkte goed maar sommige episodes is de lip sync slecht moet je online even naar een streamlord zoeken en daar bekijken of gewoon verder kijken. De nieuwste aflevringen van seizoen 11 zijn er ook op meestal worden die na de amerikaanse uitzending op tv op de woensdag erop gezet (meestal zaterdag ofzo maar wel snel) en het kost weinig wifi suc6 met kijken.

  • Dat is nooit echt duidelijk. Vorig jaar heeft SBS9 het een tijdje uitgezonden, maar daar zijn ze weer mee gestopt. Wie weet komt het ooit nog terug. Ik zou zeggen hou het een beetje in de gaten. Als je de beschikking hebt over Belgische televisie heb je meer geluk, daar wordt momenteel seizoen 8 van Supernatural op zondagen uitgezonden op VT4.

 3. TOTAAL veslaafd aan Supernatural!!
  Zo jammer dat het niet op een van de grote zenders in NL te zien is!
  Vooral Jensen Ackles acteert fantastisch (en is een feest voor het oog).
  Vanaf halverwege seizoen 1 werden mijn man en ik verslaafd aan de serie, het werd steeds beter.
  Veel humor en te gekke muziek in de serie. Zit nu eind seizoen 11 (via http://www.solarmovie.sc) en hoop dat de serie nog heel lang draait!

  • Dan kun je nog even vooruit. In de VS is seizoen 12 nu bijna afgelopen en de serie is vernieuwd voor een 13e seizoen! Voorlopig hoef je dus nog geen afscheid te nemen van Supernatural :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.