Review Supernatural: Baby

SupernaturalSupernatural draait al dik 10 jaar om Sam en Dean Winchester, maar fans van de serie weten dat er een derde hoofdpersoon is. Eentje die al minstens net zo lang meegaat, minstens net zo belangrijk is en minstens evengoed in de Winchester familie hoort: Baby, Dean’s Chevrolet Impala uit 1967. Het duurde 10 jaar voor de auto een eigen aflevering heeft gekregen, maar het was het wachten meer dan waard …

Ondertussen weet iedereen het allicht wel, maar: pas op … mogelijke spoilers ahead!!

Ja, de aflevering Baby is eigenlijk een filler en stapt even een beetje – maar niet helemaal – weg van de rode draad van dit seizoen, maar who cares? Ik kan haast met zekerheid zeggen dat de aflevering net zo’n klassieker gaat worden als The French Mistake, Changing Channel of het recentere Fan Fiction. Baby was opnieuw een aflevering die waarschijnlijk weinig andere series zouden kunnen maken zonder het echt belachelijk te laten zijn. De gehele aflevering is namelijk gefilmd vanuit het oogpunt van de Chevy Impala. Dat klinkt in de eerste instantie misschien saai, maar dit zorgde voor een hoop momenten waarvan fans van de serie ze al zo lang zo graag willen zien. Eindelijk zien we wat Sam en Dean zoal doen op een roadtrip, krijgen we geweldige broederlijke momenten en weer heerlijke oneliners van Dean (ok, en Cas). Het was ongetwijfeld een ware hel voor de regisseur om deze aflevering te filmen, maar kudo’s voor Thomas J. Wright … want serieus … hoe goed en leuk was deze aflevering??

Baby begint met een flashforward, maar niet lang daarna zien we al een van de eerste dingen die we al jaren graag willen zien: Dean die de auto wast. Niet lang daarna komt Sam met een nieuwsupdate: iedereen die ze zoeken is nog steeds onvindbaar. Dean wil echter niet langer stil zitten en dus gaan de broers weer ouderwets op roadtrip: saving people, hunting things. Het is leuk om een keer te zien wat er gebeurd op zo’n roadtrip, aangezien we meestal meteen naar de plaats van bestemming skippen. Natuurlijk slapen ze niet altijd in een crappy motel, maar af en toe ook in de auto. Het is niet altijd makkelijk om een goede slaapplek te vinden en natuurlijk, af en toe in de auto slapen bespaart geld. We zagen ook de nodige broederlijke momenten tussen Sam en Dean, zoals de gesprekken die mensen met elkaar voeren als ze lang met elkaar in de auto zitten. Ze praten over de toekomst, hun ouders, leerden Cas het bestaan van Netflix en zongen samen een nummer van Bob Sager. En hoe fijn is het om Sam een keer niet iets achter te zien houden voor Dean, maar gewoon vertelde over zijn ‘visioenen’ en het feit dat hij geïnfecteerd was met The Darkness. Baby zorgde dan ook voor het eerste in lange tijd weer voor een echte grappige en niet al te zware aflevering, waarbij het leven van een van de Winchesters en het voortbestaan van de wereld op het spel staat. Sam en Dean waren zowaar in grote delen van de aflevering weer eens echt gelukkig en vrolijk.Supernatural2

Het verhaal van de aflevering was ook nog een beetje verweven met de aankomende dreiging van The Darkness.
Deze aflevering maakte ons duidelijk dat zelfs de monsters in de wereld, in dit geval de ghoulpires (zo genoemd door Dean, omdat ze een kruising zijn tussen ghouls en vampieren), The Darkness vrezen. De alfa-ghoulpire is in de aflevering namelijk druk bezig met het bouwen van een leger om tegen de aankomende dreiging op te boksen. Daarnaast had Sam ook nog een ‘visioen’ met daarin John Winchester (de Matt Cohen versie) waarin hij nogmaals werd gewaarschuwd voor The Darkness en er door ‘John’ op werd gewezen dat hij en Dean de enige zijn die het kunnen verslaan. Tja, dat vermoeden we al wel … aangezien dit Supernatural is enzo. Maar goed, desalniettemin was het ook erg leuk om Matt Cohen weer eens terug te zien als John Winchester.

De conclusie van mijn review zal dan ook niet als een verrassing komen: Baby was een geweldige aflevering. Het was weer ouderwets genieten en zelfs hardop lachen om een aflevering. De aflevering was een geweldig concept en Supernatural komt er helemaal mee weg. Daarnaast was ook nog eens een mooi eerbetoon aan de derde hoofdrolspeler van deze serie, eentje die deze aflevering meer dan heeft verdiend. Ik weet zeker dat ongeveer alle Supernatural fans deze aflevering ook zeker meer dan waarderen en net zo genoten hebben van Sam en Dean onderweg als ik. Want hoe leuk was het om Sam en Dean weer eens bitch / jerk tegen elkaar te horen zeggen? En hoe hilarisch was het afgehakte, maar nog niet helemaal dode hoofd in de koelbox inclusief The Walking Dead geluiden? Niet minder hilarisch was trouwens ook de hele valet parking en joy ride. Het is maar goed dat Dean daar niks van af weet. Naast deze hilarische situaties waren er ook nog wat geweldige oneliners / conversaties waar ik je graag nog even aan herinner …

Dean: “What’s that?”
Sam: “It’s a smoothie.”
Dean: “Where’s the beer?”
Sam: “Under the smoothies.”
Dean: “Where’s the rest of the beer?”

Sam: “I tried to give her my number. You know what she said?”
Dean: “We got tonight; who needs tomorrow?”
Sam: “Is everything a Bob Seger song to you?”
Dean: “Yes.”

Als antwoord op of Dean niet meer wil dan het leven wat ze nu hebben: “I’m sorry, have you met us?”

Cas na het ontdekken van Netflix: “I’m not sure how orange correlates with black in a way that’s new.”

Nadat Dean de hulpsheriff neer heeft geschoten én onthoofd: “Turns out I did shoot the deputy.”

Wat vond jij van de aflevering Baby? En wat waren volgens jou de meest geweldige momenten deze aflevering? Laat het me vooral weten in de comments … ik denk dat ik nu even de aflevering nog een keer ga kijken ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.