The Vampire Diaries en The Originals ‘verbannen’ naar vrijdag

TheOriginalsIn 2016 komen er weer een aantal series bij voor het netwerk The CW. De zender heeft dan ook aardig geschoven met de programmering. Een van de grootste veranderingen in het schema is de verhuizing van The Vampire Diaries en The Originals naar vrijdag.

Nu zul je denken, een verhuizing naar vrijdag is toch helemaal niet zo erg? Nou, in de Verenigde Staten is vrijdag misschien wel dé ergste dag voor een televisieserie om uitgezonden te worden. De series die op die dag worden uitgezonden hebben vaak maar een matig aantal kijkers en zijn meestal een niet al te lang leven beschoren. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen, want NBC’s Grimm doet het al een aantal jaren prima. Misschien hoopt The CW dit tij voor hun te keren door The Vampire Diaries en The Originals op vrijdag uit te zenden, aangezien deze twee series al jaren een redelijk vast publiek trekken. Dus laten we nog geen al te overhaaste conclusies trekken, maar over het algemeen is een verhuizing naar de vrijdag niet het beste nieuws.

Voor Reign, de serie die momenteel op vrijdag te zien is op het netwerk, ziet de toekomst er ook niet heel rooskleurig uit. De serie trekt niet echt heel veel kijkers en moet nu even het veld ruimen voor de twee vampierseries. De winterfinale wordt dan ook uitgezonden op 22 januari. Wanneer de serie weer terugkomt is nog niet bekend.

Beter ziet het eruit voor iZombie en My Crazy Ex-Girlfriend. Beide series kregen van het netwerk een bestelling van extra afleveringen. Hoewel het nog niet een vol seizoen is, is het wel een teken dat de zender nog steeds tevreden is over de prestaties van de series.

De winterfinale van The Vampire Diaries en The Originals staat gepland voor 10 december. Vanaf 29 januari verhuizen beide series naar de vrijdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.