The CW vernieuwt Arrow, Supernatural en meer

SupernaturalIn navolging op andere grote netwerken heeft ook The CW laten weten welke series we volgend jaar kunnen blijven zien. Daar zaten een paar hele grote verrassingen bij … 

The CW heeft namelijk al (ja, je leest het goed: AL) haar series een nieuw seizoen gegeven. Aangezien het netwerk niet heel veel zendtijd heeft in Amerika zal dat voor sommige series een verkort seizoen betekenen of een premièredatum in het voorjaar of de zomer in plaats van in september/oktober. Maar één ding is zeker op enig punt kunnen we The Flash (seizoen 3), Arrow (seizoen 5), Supernatural (seizoen 12(!)), The Originals (seizoen 4), The Vampire Diaries (seizoen 8), iZombie (seizoen 3), The 100 (seizoen 4), Crazy Ex-Girlfriend (seizoen 2), DC’s Legends of Tomorrow (seizoen 2), Reign (seizoen 4) en Jane The Virgin (seizoen 3) allemaal weer voorbij zien komen.

Supernatural is nu officieel de langstlopende serie bij The CW (of WB zoals de zender eerst nog heette) nu ze een twaalfde seizoen hebben gekregen. De eer ging eerst naar 7th Heaven, die elf seizoenen maakten. De president van The CW heeft al eerder laten weten dat hij Jared en Jensen net zo lang door wil laten gaan als ze zelf nog willen doen en in combinatie met de nog altijd redelijk goede kijkcijfers van de serie was een twaalfde seizoen geen al te grote verrassing. Ik kan alleen maar hopen dat de schrijvers voor het twaalfde seizoen weer een spannend en intrigerend verhaal kunnen schrijven om de serie toch nog een beetje fris en vernieuwend te houden (voor zover dat mogelijk is na 12 jaar).

De grootste verrassing is het vernieuwen van de serie Reign. Reign scoort – zelfs voor The CW begrippen – niet bepaald goed qua kijkcijfers en de serie werd eind vorig jaar nog van de vrijdag verbannen om plaats te maken voor The Vampire Diaries en The Originals. Zelf dacht ik echt dat het huidige seizoen (dat overigens weer verder gaat eind april) het laatste zou zijn voor de serie. Zeker nu ook een van de hoofdrolspelers, Torrance Coombs, heeft aangegeven de serie te gaan verlaten.

De enige serie waarover The CW nu nog een beslissing moet maken in Containment, een serie van de hand van Julie Plec (tevens showrunner van The Vampire Diaries en The Originals). Containment is vanaf mei te zien bij het netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.