De nieuwe series van The CW 2016/2017

riverdaleHet is weer die tijd van het jaar waarin de grote Amerikaanse netwerken bekend maken welke series onderdeel gaan uitmaken van het uitzendschema voor 2016/2017 (en uiteraard ook welke niet). De netwerken maken dan ook bekend welke nieuwe series we kunnen verwachten in het nieuwe seizoen. The CW heeft inmiddels ook bekend gemaakt welke nieuwe series we van hun kant kunnen verwachten. 

Afgelopen maart vernieuwde The CW (bijna) al hun lopende series. Iets wat sowieso maar zelden voorkomt, maar ook de nodige vragen oproept, want is er nog wel ruimte voor nieuwe series? Het antwoord is: ja natuurlijk! The CW heeft drie nieuwe series aangekondigd en ook CBS’ Supergirl maakt in het nieuwe seizoen de overstap naar The CW voor hun tweede seizoen. Tegelijk met de aankondiging van de nieuwe series moest er toch een serie van The CW het veld ruimen en dat is de dramaserie Containment van Vampire Diaries producent Julie Plec.

Maar welke series – naast Supergirl – kunnen we in het nieuwe seizoen verwachten bij The CW? Nou, dat zijn deze:

Riverdale
Deze serie is van uitvoerend producent Greg Berlanti, die momenteel ook al producent is van de succesvolle series Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, The Mysteries of Laura en Blindspot. Net zoals het grootste gedeelte van zijn series is ook Riverdale gebaseerd op een stripverhaal, in dit geval Archie. De serie speelt zich af in deze tijd en focust op Archie (KJ Apa) en Veronica (Camila Mendes) en hun dorpse leventje. Andere rollen zijn onder andere voor Luke Perry (Beverley Hills 902910), Cole Sprouse (The Suite Life of Zack and Cody), Marisol Nichols (24) en Mädchen Amick (Damages).

Frequency
Frequency is een reboot van de gelijknamige film met Dennis Quaid en Jim Caviezel uit 2000 en wordt geleid door Supernatural producent Jeremy Carver. In de serie volgen we een vrouwelijke detective (Peyton List, The Flash) die in 2016 voor de politie werkt. Ze komt erachter dat ze kan communiceren met haar vader, eveneens een detective, die is overleden in 1996. Ze krijgen een band en proberen een onopgeloste moordzaak alsnog op te lossen, maar ze krijgen te maken met het zogenaamde ‘butterfly effect’, die voor moeilijkheden zorgt in het heden. Riley Smith (True Blood), Mekhi Pfifer (E.R.), Lenny Jacobson (Nurse Jackie) en Daniel Bonjour (The Walking Dead) zijn ook te zien in de serie.

No Tomorrow 
Dit is een komedie van de bedenkers van Jane The Virgin en is gebaseerd op een Braziliaanse komedie. De serie gaat over een carrièregerichte vrouw (Tori Anderson, Open Heart) die liever zo min mogelijk risico’s neemt, maar toch verliefd wordt op een man (Josh Sasse, Galavant) die alles uit het leven haalt wat erin zit, omdat hij gelooft dat een apocalyps onvermijdelijk is. Wat volgt is een komisch verhaal over twee mensen die proberen zoveel mogelijk te doen van hun bucketlist. Andere rollen zijn voor Jesse Rath (Defiance), Sarayu Blue (The Real O’Neals) en Jonathan Langdon (Special Correspondents).

Lees ook: De nieuwe series van ABC 2016/2017
Lees ook: De nieuwe series van CBS 2016/2017
Lees ook: De nieuwe series van Fox 2016/2017
Lees ook: De nieuwe series van NBC 2016/2017

Welke series wil jij wel een kans geven in het nieuwe seizoen? Of zit er juist niks voor je bij? Laat het me weten in de comments!

One thought on “De nieuwe series van The CW 2016/2017

  1. Wil maar 1 ding zien en dat binnen 24 uur nadat het in the USA te zien is. EN DAT IS SUPERNATURAL SEIZOEN 12!!!!!!!! Deze TOP serie is nu wel lang genoeg genegeerd !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.