Black Sails eindigt met vierde seizoen

Black Sails Season 4 2017Het Amerikaanse netwerk Starz heeft aangekondigd dat de piratenserie Black Sails gaat eindigen met het vierde seizoen. Het aankomende vierde seizoen van de prequel van Treasure Island zal opnieuw bestaan uit tien afleveringen en is te zien in 2017.

Het vierde seizoen focust zich op de piraten die oorlog voeren in de West Indies. De kust van New Providence Island zijn zelden bloediger geweest. Maar hoe dichter de samenleving bij zijn einde komt, hoe wanhopiger – en gewelddadiger – er teruggevochten gaat worden. We kunnen dus uitkijken naar een behoorlijk spectaculair einde van de serie.

“Het is zeldzaam in de wereld van televisie om de vrijheid te krijgen die wij hebben gekregen de afgelopen vier jaar”, laat medebedenker Jonathan E. Steinberg weten. “Het was voor ons wel een moeilijke beslissing om van ons vierde seizoen het laatste te maken. We konden gewoon niets bedenken wat hier na zou moeten komen wat het einde van de serie nog beter zou maken. Ook was er geen betere aanloop naar Treasure Island dan dit.” De directeur van Starz, Carmi Zlotnik, laat verder weten erg trots te zijn op de serie, de cast en crew.

Black Sails vertelt het verhaal van de gevreesde piratenkapitein Flint (Tobey Stevens) en speelt zich zo’n 20 jaar voor de gebeurtenissen uit het boek Treasure Island af. Kijkers konden in de afgelopen drie seizoenen al behoorlijk wat spectaculaire zeeslagen voorbij zien komen, evenals een hoop bekende – en gevreesde – piraten. Zo konden we onder andere Charles Vane (Zach McGowan), John Silver (Luke Arnold), Rackham (Toby Schmitz) en Anne Bonny (Clara Paget) de wateren onveilig zien maken.

In Nederland zijn de eerste twee seizoenen te zien op Netflix. Het derde zal ongetwijfeld binnenkort volgen. Begin 2017 gaat het vierde seizoen van start in de V.S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.