A Series of Unfortunate Events krijgt eindelijk tweede seizoen

Hoewel Netflix er vaak snel bij is met het vernieuwen van een serie voor een volgend seizoen, duurde het bij A Series of Unfortunate Events ongewoon lang. Maar de serie kreeg zulke goede commentaren dat het eigenlijk niet kon uitblijven. Netflix heeft de serie dan ook vernieuwd voor een tweede seizoen.

De streamingdienst maakte het nieuws bekend via een brief van ‘schrijver’ Lemony Snicket. “Het is mij ter ore gekomen dat, ondanks mijn vele waarschuwingen, jullie de Netflix versie van mijn verontrustende verhaal bekeken hebben”, was te lezen in de brief. “Tot mijn grote verbazing is Netflix aangemoedigd door dit en heeft het hun noodzaak om een tweede seizoen van dit dramatische en verontrustende verhaal te maken. Ik hoop dat jullie blij zijn, want dat zul je niet zijn. Nooit meer.”

Persoonlijk ben ik erg gelukkig met dit nieuws. Ik vond de serie te gek. Neil Patrick Harris heeft duidelijk de tijd van zijn leven en ook de kinderen zijn helemaal on point. Maar na de finale van het eerste seizoen bleven er nog zoveel vragen onbeantwoord dat een tweede seizoen wat mij betreft niet uit kon blijven. Zoals wie zijn precies die ouders en wat is hun functie in het verhaal? Waar gaan de Boudelairs nu wonen? Hoe gaat het verder voor ze? En wat is dat mysterieuze genootschap wiens logo maar terug blijft komen? Nog meer dan genoeg verhaal om te vertellen dus! Ik kan alvast niet wachten.

Het eerste seizoen van de serie is sinds januari te zien bij Netflix. De dienst maakt nooit kijkcijfers bekend, dus het is niet bekend hoeveel mensen de serie intussen hebben bekeken. Wanneer het tweede seizoen zal verschijnen is op dit moment ook nog niet bekend.

Ben jij net zo blij met dit nieuws als ik? En op welke vragen hoop jij in ieder geval een antwoord te krijgen in het volgende seizoen? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.