Eerste blik op de serie Marvel’s Inhumans

De film Inhumans mag dan uitgesteld zijn, voor de serie Marvel’s Inhumans ziet het er op dit moment een stuk rooskleuriger uit. Dit najaar zal de serie uitgezonden gaan worden bij ABC. Het Amerikaanse netwerk zendt op dit moment ook Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. uit. De Amerikaanse site Entertainment Weekly heeft de eerste blik op de cast (en personages) van de serie. 

Voor wie misschien niet zo bekend is met Marvel’s Inhumans: het gaat over alien/mens-achtige superwezens die een proces hebben ondergaan wat hen superkrachten geeft. Soms ietwat vreemde superkrachten, maar zeker uniek en allemaal behoorlijk krachtig. De serie gaat zich afspelen op aarde en in de stad van de inhumans: Attilan. De koninklijke familie is de basis van de serie. Zij krijgen te maken met een situatie waarbij iedereen die ze kennen in gevaar is. Inhuman Black Bolt is de leider van de Inhumans, wiens behoorlijk destructieve superkracht het gebruik van zijn stem is.

Scott Buck is de showrunner van de serie. Hij heeft al ervaring met Marvel door Iron Fist. “Het was een zeer uitdagend voorstel”, zegt hij over Inhumans. “We benaderen deze personages als echte mensen en daardoor zijn ze heel herkenbaar.” Ook benadrukt hij dat de serie geen special effects festijn moet worden. Een andere uitdaging was de held Black Bolt. “Hij is de held van de serie waar het om draait. Alleen hij spreekt niet, dus het is lastig om voor hem te schrijven. Het is nogal een uitdaging om zijn verhaal dus goed te gaan vertellen.” Acteur Anson Mount, die Black Bolt zal gaan spelen laat weten dat hij gebarentaal gaat gebruiken om te communiceren met andere personages. Naast Anson Mount als Black Bolt zijn ook Eme Ikwuakor (Gorgon), Ken Leung (Karnak), Serinda Swan (Medusa), Isabelle Cornish (Crystal) en Iwan Rheon (Maximus) te zien de serie. Ook Lockjaw zal te zien zijn in de serie, maar voor die rol is vooralsnog geen acteur gecast.

Marvel’s Inhumans speelt zich in dezelfde wereld af als Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. en alle andere Marvel series en films. Toch wil showrunner Scott Buck zich nog niet uitlaten over een mogelijke crossover. Hij wilde wel tegenover Entertainment Weekly kwijt dat “het goed mogelijk is dat dingen die in Agents of S.H.I.E.L.D. gebeuren een effect hebben op de serie Marvel’s Inhumans.”

De eerste twee afleveringen van de serie zullen – in ieder geval in de Verenigde Staten – te zien zijn in IMAX bioscopen. Daarna wordt de serie uitgezonden bij ABC. Een exacte datum voor de première is er nog niet. Als er iets bekend gemaakt wordt houden we je uiteraard op de hoogte!

Wat verwacht jij van Marvel’s Inhumans? En ben je blij met hoe het er tot nu toe uit gaat zien? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.