Jennifer Morrison verlaat Once Upon a Time

De serie is op dit moment nog niet officieel vernieuwd voor een zevende seizoen, maar wanneer dat gebeurt zullen we Jennifer Morrison niet meer terug zien. De actrice heeft laten weten met de serie te stoppen na het zesde seizoen. 

Morrison heeft het nieuws zelf via Instagram bekend gemaakt. “Mijn contract eindigde na zes jaar en ik moest een keuze maken. ABC en de showrunners vroegen aan me of ik nog een seizoen wilde doen. Maar ik heb mijn keuze goed overwogen. Het is tijd voor mij om me op andere zaken te gaan richten”, schrijft ze. “Emma Swan is een van de meest favoriete personages die ik heb mogen spelen. De serie heeft mijn leven op een prachtige manier veranderd. Ik ben vereerd dat ik in deze serie een rol heb mogen spelen.”

Het vertrek van Jennifer Morrison doet me wel afvragen wat er precies in de seizoensfinale gaat gebeuren. Wat houdt die nieuwe vloek van de Duistere Fee precies in? Eerder hebben de showrunners ook al aangegeven dat er wat personages afscheid gaan nemen voor seizoen zeven. De komende seizoenfinale sluit dingen af, voor wanneer het inderdaad het einde van serie mocht zijn. Maar het zet eventueel ook een nieuw hoofdstuk in beweging, mocht seizoen zeven er inderdaad komen. “We zouden het begrijpen als dit het laatste seizoen is”, zegt showrunner Edward Kitsis. “We hebben dit verhaal verteld. Het volgende hoofdstuk van Once Upon a Time wordt totaal anders.” Maar wie gaan we dan nog terug zien?

Maar zelfs als Jennifer Morrison niet langer een vast onderdeel van de cast is, wil dat niet zeggen dat ze helemaal niet meer in de serie te zien is. De actrice staat zeker open voor een eventuele korte terugkeer.

De seizoensfinale van het zesde seizoen van Once Upon a Time wordt zondag uitgezonden in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.