Bloody Thursday – veel series gecanceld door netwerken

Afgelopen donderdag was voor een hoop series geen al te beste dag. Veel netwerken hebben namelijk besloten om veel series die nog niet vernieuwd waren te cancellen. Gelukkig geldt dat niet voor allemaal en zien we er een paar in het nieuwe seizoen gelukkig terug.

Zo nemen een aantal netwerken afscheid van een aantal nieuwe series, die het helaas niet langer dan een seizoen redden. De meeste van deze series zijn in Nederland niet eens op televisie geweest. Veel Nederlanders zullen er daarom niet echt wakker van liggen. Zo moeten we Timeless, APB, Making History, Pitch, Powerless, Emerald City, Sons of Zorn, Imaginary Mary en No Tomorrow al missen (?) na een seizoen. De series trokken weinig kijkers en blijkbaar hebben de netwerken er weinig vertrouwen in dat dit volgend seizoen nog kan veranderen.

Series die we in Nederland wel hebben kunnen zien, maar helaas na een seizoen het veld moeten ruimen zijn Frequency (te zien op Netflix) en The Blacklist: Redemption. De laatste is misschien wel een beetje een verrassing, maar de serie trok in de Verenigde Staten te weinig kijkers. The Blacklist zelf heeft ook te kampen met dalende kijkcijfers, dus het is ook niet geheel onlogisch dat NBC in dit geval toch gaat voor de meer gevestigde en beter gewaardeerde serie. Het goede nieuws is dan wel weer dat Tom gewoon bij Liz kan blijven om Agnes op te voeden. Dat maakt mij dan weer blij.

En dan zijn er nog de series die wel meerdere seizoenen hebben gehad, maar waar nu toch een einde aan komt. Niet geheel verrassend hoort Sleepy Hollow ook in dit rijtje. Het eerste seizoen was top, maar daarna ging het alleen maar heel erg bergafwaarts. Een reset van de serie in het vierde seizoen heeft ook niet meer mogen baten. Helaas, al ben ik van mening dat ze deze serie al eerder hadden moeten cancelen. Goed was het al lang niet meer. Andere series die nu toch gecanceld zijn, zijn Last Man Standing, The Real O’Neils, Dr. Ken, The Catch, American Crime en Rosewood.

Er zijn nu nog maar een paar series die nog wachten op hun lot. Zij hebben deze bloody Thursday misschien overleefd, maar dat is nog geen garantie voor een nieuw seizoen. Wellicht dat dat nieuws in de komende dagen komt, net als welke nieuwe series we in het nieuwe seizoen kunnen verwachten. Benieuwd naar welke series het wel gehaald hebben? Bekijk dan hier het overzicht met alle gecancelde en vernieuwde televisieseries van dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.