De nieuwe series van The CW 2017/2018

Het is weer de tijd van het jaar dat de netwerken hun plannen en nieuwe series presenteren voor het komende seizoen. De meeste series hebben een nieuw seizoen gekregen of zijn van ons scherm verdwenen. Gelukkig komen voor de laatste ook nieuwe series in de plaats. The CW heeft inmiddels ook laten weten wat we voor nieuws we van hen kunnen verwachten.

The CW staat al enige tijd bekend als het netwerk van de superhelden. Komend seizoen zal dat niet anders zijn, want ze hebben nog steeds een groot aantal series over superhelden (The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow en Supergirl) of series gebaseerd op stripboeken (iZombie en Riverdale). Geen hele grote shock dus dat ze er daar nog eentje aan toevoegen. Gelukkig zijn superhelden niet alles wat we krijgen en zetten ze ook in op een aantal andere genres. Dus … wat kunnen we verwachten van The CW?

Dynasty

The CW waagt zich in het komende seizoen aan een remake van de gelijknamige Amerikaanse soapserie uit de jaren ’80. De soap werd destijds ook in Nederland uitgezonden, maar mocht je te jong zijn om hem te herinneren: de serie gaat over twee ongelooflijk rijke families uit Denver. Ze zijn uiteraard aartsrivalen en vechten niet alleen om hun fortuin, maar ook over hun kinderen en de liefde. In deze remake zijn Nathalie Kelley (The Vampire Diaries), Elizabeth Gillies (Victorious), Alan Dale (Once Upon a Time), Rafael de la Fuente (Empire), Sam Adegoke (Switched at Birth) en James Mackay (The Leftovers) te zien.

Valor

In deze serie is de lijn tussen militaire discipline en dat wat het hart echt wil te zien. Valor speelt zich af op een militaire basis waar een elite groep helikopterpiloten werkt. Ze zijn getraind in clandestiene missies in binnen- en buitenland. De drama speelt zich af in het heden en in het verleden, tijdens een mislukte missie van een van de allereerste vrouwelijke helikopterpiloten. Verder richt het seizoen zich ook op het redden van een groep verdwenen militairen. In deze serie zien we Matt Barr (Sleepy Hollow), Christina Ochoa (Animal Kingdom), Charlie Barnett (Chicago Fire), Corbin Reid (How To Get Away With Murder) en Melissa Roxburgh (Arrow).

De volgende series bewaart The CW voor een premièredatum ergens begin 2018 of misschien zelfs ergens richting de zomer:

Black Lightning

Black Lightning is de nieuwe superhelden serie bij het netwerk. De serie speelt zich echter niet af binnen het universum van The Flash en Arrow, dus verwacht niet meteen een crossover. Wat we wel krijgen is het verhaal van Jefferson Pierce. Hij heeft zijn superheldenpak aan de wilgen gehangen en wil eigenlijk een normaal leven gaan leiden. Maar mede door zijn dochters wordt hij toch weer gedwongen Black Lightning te worden. Overigens zitten superkrachten in de familie bij de Pierces, dus ook dat zorgt voor de nodige problemen. In de serie zijn Cress Williams (Hart of Dixie), Nefessa Williams (Code Black), China Anne McClain (House of Payne) en Christine Adams (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.) te zien.

Life Sentence

In deze serie volgen we een jonge vrouw bij wie terminale kanker is geconstateerd. Wanneer ze erachter komt dat ze toch niet dood gaat, moet ze leren leven met alle beslissingen die ze heeft genomen toen ze in het moment leefde en dacht dat ze niet lang meer te leven had. Lucy Hale (Pretty Little Liars), Elliot Knight (American Gothic), Brooke Lyons (iZombie), Carlos PenaVega (Big Time Rush) en Dylan Walsh (Unforgettable) zijn te zien in deze serie.

Series die we niet meer terug gaan zien in het nieuwe seizoen zijn: The Vampire Diaries, Reign, Frequency en No Tomorrow.

Bekijk hier de nieuwe series van NBC voor het seizoen van 2017/2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.